16. april 2005

Gourmeterne

"God mad, gode vine og godt selskab"

 

25. middag hos Anders Silberbauer den 16. april 2005.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders bor på en dejlig stråtækt landejendom i Nordsjælland, og flaget er hejst i dagens anledning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velkomst med en Brøckhouse fra Hillerød. Nymalet spisestue.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aftenens program. Indvielse af første sal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der tælles lidt på fingre ... ... mens der lyttes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristian, Anders, Anders, Martin og Christian.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forret: Avokado med rejer - Bemærk tube-mayonaise! Mellemret: Ristet brød med smørdampet spinat og ost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristian havde taget sin kone ... ... og søn med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så skæres hovedretten: Lammeryg ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... med flødekartofler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desert 1: Romformage med flødeskum og chokolade med portvin. Desert 2: Sveske is med marings og et glas portvin til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som altid hos Anders fik vi sønderjysk kaffekage ... ... med kaffe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... og en Cognac til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders med sin elskede hund - Sangi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romformage

 

6 æggeblommer og 125 g sukker røres sammen. Tilsæt 6 blade husblas, en ½ lrt. piskefløde og 3/4 dl. rom 40%. Kommes i serveringsglas og sættes til afkøling.

 

Sveske is

 

10 æggeblommer og 100 g sukker røres sammen. 6 dl. piskefløde piskes og vendes i. Tilsæt 250 g hakkede svesker. Kommes i en form og fryses.

 

Magrings laves af 3 æggehvider og 250 g sukker, der piskes sammen, sammen med en tsk, eddike. Formes til små kager og kommes på en smurt plade, der sættes i ovnen ved 130 grader i 40 minutter.

 

Sønderjysk kaffekage

 

250 g margarine og 350 g sukker røres sammen. Tilsæt 6 æggeblommer. Kom derefter 250 g mel, 1 kop kold kaffe, 4 tsk. vanilie og 2 tsk. bagepulver. Æggehviderne piskes og kommes forsigtigt i til sidst. Bages i ca. 1 time ved 170 grader.

 

Smørcreme laves af 100 g dansk smør, 75 g florsukker, 1 æggeblomme og 2 tsk. vaniliesukker, der røres sammen.

 

Kagen køles af, skæres over på midten og smørcreme smøres på.

 

Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.

 

Gourmeterne siden 2000. Copyright © 2015. Alle rettigheder forbeholdes. Webmaster Anders Dandanell Skjødt.