4. juni 2005

Gourmeterne

"God mad, gode vine og godt selskab"

 

26. middag hos Anders Skjødt den 4. juni 2005.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er der dækket op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velkomst med to øller fra det nye husbryggeri Jacobsen (åbnet 1. juni). Til venstre en Brown Ale og til højre en Bramley Wit, som faldt i alles smag. Dertil snacks af Wasabi Nødder, Chilli Nuts, Asia Mix samt jordbær.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forret: Rejeshot

 

Sådan gør du: En ½ avokado hakkes groft. To asparges halveres. De to topstykker anbringes som på billedet. Bunden skæres fra og smides ud, mens resten hakkes og blandes med avokadoen og hældes i bunden af glasset

 

Kom 75-100 g. store rejer over. Tag en tsk. rød ørredrogn og kom på. Servér med et stykke flûte.

 

Vi drak en Chardonnay fra MontGras, Chile, årgang 2004, til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mellemret: Blomkål med rejer og asparges

 

Sådan gør du: Et blomkål koges i letsaltet vand i 10 min. og drypper derefter godt af.

 

Sovsen laves af 3 dl. letmælk, hvori der røres 3 spsk. majsstivelse under konstant omrøring. Tilsæt 2 dl. fløde (13%). Smag til med salt, peber og sukker. Sovsen skal være hvid - tilsæt derfor ikke kulør. Sovsen skal være tyk. Er den blevet for tyk, så tilsæt lidt vand fra blomkålen.

 

Aspargesene skæres i mindre stykker og varmes med i sovsen. Er det friske asparges skal de koges to minutter i letsaltet vand og dryppe godt af, inden de kommes i sovsen. Tilsæt rejer - må kun varmes med i kort tid - ellers bliver de hårde.

 

Sæt blomkålen på et fad, hæld sovsen over og drys med ekstra rejer. Servér brød til.

 

Vi drak en flaske italiensk Da Luca, årgang 2003, til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mens vi venter på hovedretten, smages der på en Don Osvaldo, årgang 2002 fra Chile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret: Tyndstegsfilet med kartofler og salat

 

Sådan gør du: Steget gnides med groft salt og sættes i en forvarmet ovn på 225 grader i 15 min. Skru derefter ned til 175 grader og steg videre i 30-45 minutter indtil centrumtemperaturen er 55-57 grader. Derefter skal den hvile i 30 minutter. Stegen skæres og anrettes på et fad.

 

Sovsen laves af 3 dl. letmælk, hvori der røres 3 spsk. majsstivelse under konstant omrøring. Tilsæt 2 dl. fløde (13%) samt fedtet fra stegen. Smag til med salt, peber og sukker. Giv farve med kulør.

 

Kartofler skrælles, skæres i små tern. Kommes i en skål - olivenolie, salt og peber tilsættes - røres rundt. Kommes på en plade og sættes i ovnen i 30-40 minutter.

 

Salaten blev lavet af rødbedeblade, snittede peberfrugter samt jordbær.

 

Vi drak en italiensk Campofiorin fra Masi (Ripasso), årgang 2001.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedretten med lidt salat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martin Anders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders Christian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert: Bananfritter med cognac marinerede jordbær

 

Sådan gør du: (opskrift til to personer). Rør 2 æg sammen med 50 g hvedemel og 1 tsk. bagepulver. Mos 2 bananer og rør dem i. Varm en pande og brug en spiseske til at komme dejen på panden. Steg i smør i 3-4 minutter på hver side.

 

Jordbær kvartes og marineres i cognac rørt med flormelis. Må gerne trække nogle timer.

 

Stabel 5 bananfritter oven på hinanden. Drys med flormelis, kom de marinerede jordbær rundt om og pynt med mynte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så hygges der med kaffe ...... og en flaske ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Cecchi, årgang 2003, fra Italien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ser lige lidt gammel videoklip.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opvasken står jeg jo selv for.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kom vi igennem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MontGras, Chile, Chardonnay, 2004. Da Luca, Italien, Merlot, 2003.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Don Osvaldo, Chile, Cabernet Sauvignon, 2002. Campofiorin fra Masi, Italien, Ripasso, 2001.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cecchi, Italien, Sangiovese, Canaiolo og Colprono. 2003.

 

 

 

 

 

Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.
Copyright @ Gourmeterne 2005.

 

Gourmeterne siden 2000. Copyright © 2015. Alle rettigheder forbeholdes. Webmaster Anders Dandanell Skjødt.