2005

Gourmeterne

"God mad, gode vine og godt selskab"

 

Middage i 2005

 

24. middag hos Christian Agersund den 22. januar 2005.

 

Menu:

 

Velkomst: 3 gange bønner med tortilla chips (1)

 

- Smørbønnecreme med Parmesan

 

- Sort bønnecreme med oliventapanade og soltørrede tomater

 

- Kikærtecreme med valnøddet

 

Forret: Grønærtesuppe shot (2)

 

Mellemret: Gingravad laks med æble og purløgs-creme fraiche (3)

 

Hovedret: Oksefilet med salat Tatare (4)

 

Desert: Vanilleis med stout i nøddekurv (5)

 

Desert 2: Le gateau de mon ami Marcel – chokolade bombe (6)

 

(1) Fra Smag og Behag nr. 9 – 2004 November side 94. (2) Fra det svenske Buffé nr. 12/2004 side 20. (3) Fra det svenske mersmak nr. 12/2004 side 32-33. (4) Ibid side 26. (5) Fra Smag og Behag nr. 8 – 2004 Oktober side 25. (6) Fra kollega på ambassaden.

 

Opskrifter efter billederne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velkomst:

 

Tortilla chips

 

4 Hvede tortillas og Olivenolie.

 

Smørbønnecreme med Parmesan bestående af 250 g Smørbønner, 100 g Parmesan, 1 bdt Rucola og Appelsinsaft.

 

Sort bønnecreme med oliventapanade og soltørrede tomater bestående af 200 g Sorte Bønner, 50 g Soltørrede tomater, 50 g Sorte Oliven, Citronsaft og Chili.

 

Kikærtecreme med valnøddet bestående af 200 g Kikærter, 100 g valnødder og Grapefrugtsaft.

 

**

 

Forret:

 

Grønærtesuppe shot bestående af 1 løg, 1 fed hvidløg, Olivenolie, 1 dl hvidvin, 4 dl vand, Kyllingefond, 250 g ærter og Peper.

 

**

 

Mellemret:

 

Gingravad laks med æble og purløgs-creme fraiche bestående af 2-3 laksefileter, 3 spsk Gin, 1 tsk salt, 1 tsk peber, 2 æbler, 2 spsk purløg og 1 dl let creme fraice.

 

**

 

Hovedret:

 

Oksefile med salat Tartare bestående af 700-800 g oksefile, Salt, peber, 1 ½ dl let creme fraice, 2 spsk dijon sennep, Tabasco, 1 hvd romaine salat, 1 pk rucola, 1 lille rødløg, 6-8 cornichoner, 15-20 store kapers og 50 g gorgonzola.

 

**

 

Deserter:

 

Vanilleis med stout i nøddekurv bestående af 3 dl kaffefløde, 3 dl piskefløde, 160 g sukker, 4 æggeblommer, 1 flaske, stout/porter, 125 g sukker, 125 blødt smør, 1 spsk glukose, 60 g blendede nødder og 75 g mel.

 

**

 

Le gateau de mon ami Marcel – chokolade bombebestående af 300 g 70% chokolade, 5 æg, 250 g flormelis og 250 g smør.

 

Tilberedning: Pisk æg og flormelis hvidt. Smelt smørret og put chokoladen i. Det hele smeltes sammen. Ælt fast og hurtigt de piskede æg og flormelis i (dog først ved stuetemperatur). Put halvdelen af dejen i en springform og bag den i ovnen ved 150grader i ca 30min. Resten af dejen køles ned i køleskabet. Når kagen skal serveres kommes den nedkølede dej ovenpå den bagte kage. Tilbehør: is med diverse bær eller kolis alt efter årstiden.

 

Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.
Copyright © Gourmeterne 2005.

 

Gourmeterne siden 2000. Copyright © 2015. Alle rettigheder forbeholdes. Webmaster Anders Dandanell Skjødt.