29. juli 2006

31. middag hos Anders Silberbauer den 29. juli 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders bor vidunderligt på en ægte gammel bondegård i Nordsjælland. Flaget er hejst i dagens anledning og en høstmoden hvedemark i forgrunden giver en rigtig idyllisk stemning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette gourmetarrangement tager i sin form en uventet drejning straks fra begyndelsen. Anders transporterer os til udkanten af sin ranch i 'prærievognen' til et sted han kalder prærien, som ligger tæt ved den efterhånden udtørrede 'River Alsønderup'. Et vidunderligt sted der giver de rette associationer til prærien i Texas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Mens jeg gør ildstedet klar, kan I gå på skattejagt', siger Anders iklædt cowboyhat og det hele. Skattejagten foregår i det nærliggende 'flodleje'. Det lykkes at finde adskillige specialøller og sågar en hel flaske whisky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Hm, er der mon flere...', spejder Martin. 'Jo for søren, her er der én mere' råber Christian pludselig

og samler en Jacobsen øl op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders får gang i ildstedet og majskolber kommes i det kogende vand. 'Læg lige låget på igen', siger Anders til Anders.

'De skal have syv minutter'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Uhm'. Herlige majskobler med en smørklat på (dansk Lurpak) og så er de klar til at blive skyllet ned med en kop Fynsk Forår - en Hyldeblomst Ale fra Ørbæk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Værsgo'. Næste ret er brændenældesuppe kogt på egen avl. Den består af 150 g unge skud eller topskud og blade af brændenælder, 1 stort fint hakket løg, 1 liter vand samt 2 bouillonterninger.

 

Sådan gør du: Skyld nælderne, pil bladene af stænglerne og hak dem. Hak derefter løget fint. Brændenælderne blandes med det finthakkede løg og svitses i smør. Vand og bouillon hældes over. Koger i ca. 10 min. og serveres med brød.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi drak en argentinsk Argento vin til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Hvem er det,' er der en der siger. En lille svedig mand er pludselig dukket op i horisonten. Det viser sig at være Kristian, der en

time forsinket er kommet frem fra Næstved med det offentlige og på cykel fra Hillerød.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Uhm, den er tilpas stærk. Lidt mere salt, så er den klar,' nikker Anders tilfreds. Han er i gang med tredje ret: Chilli Johns - Texas chilli.

 

Ingredienser: 250 g hakket løg, 4 fed hakket hvidløg, 1 kg oksekød i tern, 1 spk støt spidskommen, 1 tsk pebber, 2 dåser hakkede tomater, 1 krus kaffe, 1 god øl, 2 tsk grønsagsbouillon, 2 sp oregano, 2 sp hakket jalapeno, 1 sp chipottel chilli og 2 såser chilli beans.

 

Sådan gør du: Løg og kød svitses i en tykbundet gryde ved god varme. Hvidløg, pebber og spidskommen kommes i. Derefter tilsættes de hakkede tomater, øl grønsagsbouillon, jalopeno, chilli og oregano. Lad det simre i et par timer og smages evt. til med salt, chilli og øl. Retten laves dagen før den skal bruges og når den skal opvarmes til brug kommes de 2 dåser chillibeans i. Server med et stykke brød til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er retten ved at være klar og der hældes op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der guffes med stor lyst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi drak en flaske italiensk Valpolicella Ripasso 2003 til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle skal naturligvis prøve af have cowboyhatten på. Her er det Anders og Christian og ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... og her Kristian og Martin. Præriens glade drenge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedst som vi sidder og hygger sker der noget ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Hvad pokker sker der!,' udbryder Anders. Den alt for spinkle kasse fra Årstiderne bryder pludselig sammen og Anders

får et søm op bagi - det var altså ikke sjovt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fjerde ret er Marshmallows. De sættes på en pind som var det snobrød og varmes kort tid over åben ild.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christian var god til snobrød som dreng. Her viser han hvordan man gør. Pas på de ikke får for meget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så spises de varme med det samme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christian er blevet hjemmebrygger og havde taget første bryg med. Det er en Scotish Heavy Ale og den smagte fremragende

dejlig på denne sommeraften.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er en herlig varm sommeraften. Findes det noget bedre end at ligge henslængt i græsset ved lejrbålet?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er det tid at bryde op og vende tilbage til noget, der ligner civilisationen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders i gang med desserterne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad er mere dansk end rødgrød med fløde? Det kan Kristian og Christian bestemt lide.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi fortsætter med æbletærte, og slutter ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... vanen tro med mors hjemmebagte sønderjyske kaffekage med to lag cremesmør.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ses den sædvanlige parade, men vi kom ikke gennem det hele denne gang. Colaflasken i midten

indeholder Christians hjemmebryg.

 

Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.
Copyright © 2006. Gourmeterne.

Gourmeterne

"God mad, gode vine og godt selskab"

 

 

Gourmeterne siden 2000. Copyright © 2015. Alle rettigheder forbeholdes. Webmaster Anders Dandanell Skjødt.